Historie a současnost těžby vltavínů a její vliv na krajinu jižních Čech - Koranda, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce pojednává o historii a současnosti těžby vltavínů na území Jihočeského kraje. Práce shrnuje základní údaje o vltavínech, o jejich původu a vzniku a v neposlední řadě o počátcích a současnosti jejich těžby a vlivu těžby na krajinu jižních Čech v Jihočeském kraji.
History and present of the moldavian mining and its influence on the landscape of South Bohemia
Keywords: naleziště; těžba; vltavíny; location; mining; moldavites