Přístupy k žákům s potřebou podpory na 1. stupni ZŠ v době pandemie - Krejčová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá přístupy k žákům s potřebou podpory na prvním stupni základní školy v době distanční výuky od března 2020 do března 2021. Teoretická část se zaměřuje na téma socializace, dále popisuje jednotlivé přístupy ke vzdělání, překážky sociálního začleňování, možnosti podpory, inkluzi v zahraničí, distanční vzdělávání a příslušnou legislativu. V praktické části je představen základní výzkumný problém, metody výzkumu, výzkumné otázky a cíl šetření. V závěru je rozepsána analýza dat, shrnutí šetření a diskuze.
Approaches to pupils in need of support at primary school during the COVID-19 pandemic
Keywords: Přístupy ke vzdělání; žáci s potřebou podpory; podpůrná opatření; socializace; Approaches to Education; pupils in need of support; supporting measures; socialization