Ekonomický růst České republiky a Francie - Vondruš, Daniel (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je makroekonomická komparace ekonomického růstu České republiky a Francie. Snahou je přiblížit vzájemné ekonomické vztahy mezi srovnávanými zeměmi. Rozebrat hlavní faktory, které ovlivňují ekonomický růst a následně vymezit hlavní rozdíly v jeho zdrojích u daných zemí. Zejména pak pomocí vybraných makroekonomických ukazatelů analyzovat ekonomický růst těchto zemí od roku 2000 až po současnost, vzájemně je za určité období porovnávat a popsat jejich vývoj.
Economical growth of the Czech republic and France
Keywords: Ekonomický růst; komparace; Česká republika; Francie; makroekonomické ukazatele; Economic growth; comparison; Czech Republic; France; macroeconomic indicators