Schwierige substantivische Flexionsklassen im DaF-Unterricht - Matoušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá substantivy s problematickou flexí a jejich výskytem v učebnicích německého jazyka pro 2. stupeň ZŠ. V teoretické části jsou zanalyzovány tři vybrané skupiny těchto substantiv, praktická část pak nabízí přehled jejich výskytu ve třech třísvazkových učebnicích německého jazyka pro 2. stupeň ZŠ, Wir, Planet a Spaß mit Max. Na základě těchto analýz jsou v poslední části práce navrženy didaktické pokyny pro výuku zvolených skupin substantiv a didaktické materiály vhodné pro praktickou výuku.
The Difficult Noun Declension Groups for Teaching of German as a Foreign Language