Efektivnost poskytování služeb v obci - Hospodaření příspěvkových organizací - Doubková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá analýzou a zhodnocením směrnic pro příspěvkové organizace v oslovených statutárních městech v České republice. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy jako příspěvkové organizace a definice. Praktická část popisuje vnitřní směrnice z různých statutárních měst v České republice. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení výsledků z provedené analýzy. Poslední částí jsou přílohy, které souvisí s danou tématikou.
Effectiveness of services in municipality - Management of local government enterprises
Keywords: Hospodaření; příspěvková organizace; obec; statutární města; vnitřní směrnice; Management; local government enterprise; municipality; statutory cities; internal guidelines