Výkonnost dojicích robotů při řízeném pohybu stáda - Zelený, Jiří (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je zaměřena na výkonnost dojicích robotů v systému řízeného pohybu stáda. Obliba tohoto získávání mléka ve světě i v Česku každoročně vzrůstá. Důvodem zvyšující se obliby zavedení dojicích robotů v chovech dojného skotu jsou výborné výsledky ve zvyšování produktivity práce a welfare chovaných dojnic. Pro tuto diplomovou práci byl vybrán stájový objekt pro chov skotu s tržní produkcí mléka, dojeného pomocí AMS s řízeným pohybem stáda.
The performance of milking robots in the herd's controlled movemement system
Keywords: Dojicí robot; automatický systém dojení (AMS); řízený pohyb stáda; dojnice; Milking robot; automatic milking system (AMS); controlled herd movement; dairy cows