Sledování biologické aktivity včel - Machart, Luboš (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem sledování biologické aktivity včel. Její hlavní části je nalezení a prozkoumání stavu této oblasti a to pomocí dotazníkového průzkumu. Tento průzkum jsem aplikoval na dostatečný počet respondentů a podle jeho vyhodnocení optimalizoval a navrhnul vhodné řešení pro sledování objemu vyprodukovaného medu v úlech. Dotazník jsem koncipoval tak, aby bylo možné výsledné řešení co nejvíce přiblížit trhu a tak umožnit sledování úlů na dálku co největšímu počtu včelařů. Zařízení pro přenos dat jsem tedy vybíral podle jasně daných kritérií. Výsledný návrh by bylo možné po dalším propracování uvést do praxe a pokračovat ve výzkumu se zajímavými daty.
Monitoring biological activity honeybees
Keywords: dálkové sledování; biologická aktivita; včelařství; komunikační technologie; program; AT příkaz; testování; modem; GPS; GPRS.; remote monitoring; biological activity; beekeeping; communication technology; program; AT command; testing; modem; GPS; GPRS.