Zátěž výjezdových příslušníků HZS - Křivánek, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se bude zabývat druhy a působením stresových situací u příslušníků HZS a možnostmi jejich prevence. Obecně shrne problematiku stresu, stresových reakcí a jejich důsledky na jedince a vhodnými metodami prozkoumá a vymezí zátěžové situace v práci příslušníků HZS z hlediska jejich subjektivního vnímání.
Burden on members of fire brigades
Keywords: Stres; Stresor; Eustres; Distres; Hyperstres; Hypostres; Rigidita; Racionalizace; Bagatelizace; regrese; Represe; Inverze; Sublimace; Maladaptivní; Doping; Autonomní; Somatický; Sympatický Systém; Parasympatický systém; Somatizace; Trauma; Adrenalin; Noradrenalin; Stresová Reakce