The Paradoxical World of The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald - Šanderová, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
F. Scott Fitzgerald ve svém románu Velký Gatsby vytvořil svět zásadních rozporů. A to ať se jedná o fungování společnosti jako celku, propastné rozdíly mezi jednotlivými společenskými vrstvami, postavami, nebo napětí mezi vlastnostmi v rámci postavy jedné. Cílem této bakalářské práce je tudíž analyzovat svět tohoto románu jako svět vystavěného na paradoxech.
The Paradoxical World of The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald
Keywords: Velký Gatsby; F. Scott Fitzgerald; paradoxy; americká společnost; Jay Gatsby; americký sen; Daisy Buchanan; The Great Gatsby; F.Scott Fitzgerald; paradoxes; American society; Jay Gatsby; American dream; Daisy Buchanan