Návrh metodiky nácviku jednoduchých gymnastických dovedností na 1. stupni ZŠ - rytmická gymnastika - Vinciková, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem této diplomové práce je sestavení návrhu metodiky nácviku rytmické gymnastiky pro děti mladšího školního věku a jeho ověření v praxi. Cílem výzkumu je zjistit vstupní rytmické dovednosti, jejich případné zdokonalení pomocí sestavené metodiky a zjistit výstupní úroveň rytmických dovedností. Práce obsahuje úplné přípravy na hodiny tělesné výchovy, soubor cvičení a rozpis jednotlivých tanců. Práce by měla zpřístupnit učitelům problematiku nácviku nejjednodušších tanců.
The methodology concept of training simple gymnastic skills at the 1st stage of the primary school - rhytmic gymnastics
Keywords: Gymnastika; rytmika; tanec; Mazurka; Makarena; Ptačí tanec; Letkis; valčíkový krok; Rufus; polkový krok; hry; vyučovací jednotka.; Gymnastics; rhytmics; dance; Mazurka; Macarena; Bird dance; Letkis; waltz step; Rufus; polka step; games; teaching unit.