Hodnocení rizika pádů - Horová, Jana; Brabcová, Iva; Bejvančická, Petra (Solen, s.r.o., 2020)
Rizikové faktory pádů pacientů bývají často multifaktoriální. V rámci poskytování bezpečné zdravotní péče je nutné tyto faktory včas a správně detekovat. V českém prostředí je doporučeno využívat jako nejefektivnější škály Morse Fall Scale a The Conley Scale. Pro hodnocení rizika pádů u dětských pacientů neexistuje jednoznačný konsenzus.
Risk assessment of falls
Keywords: pád; pacient; rizikové faktory; hodnoticí nástroje; fall; patient; risk factors; screening tools