Warburg effect in lymph gland of Drosophila melanogaster upon parasitoid wasp infection - Strasser, Paul (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce bylo vytvořit ex vivo systém pro měření obsahu laktátu a adenosinu, které jsou produkovány lymfatickými žlázami octomilky Drosophila melanogaster, stanovit rozdíl mezi koncentracemi u larev nenakažených a nakažených parazitickou vosičkou Leptopilina bouldari, a porozumět metabolickému přesmyku a jeho potřebám při zasažení imunitního systému.
Warburg effect in lymph gland of Drosophila melanogaster upon parasitoid wasp infection
Keywords: Warburg; Warburgův efekt; laktát; adenosin; imunitní systém; Warburg; Warburg Effect; Lactate; Adenosine; Immune System