Děti s odkladem školní docházky - Kovářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se věnuje problematice odkladu školní docházky. V teoretické části se zabývám školní zralostí, školní připraveností, charakteristikou předškolního věku a odklady školní docházky. Cílem výzkumu je zjistit, jak se přistupuje k dětem s OŠD, zda jsou využívány speciální úkoly a zda je dětem věnována individuální péče. V praktické části byly vedeny rozhovory s učitelkami a pracovníky PPP. Další použitou metodou bylo zúčastněné pozorování práce s konkrétními dětmi s OŠD zda tyto děti dostatečně vyzrály či se zlepšily v těch oblastech, kvůli kterým jim byl dán odklad.
Children with the late school
Keywords: Odklad školní docházky; školní zralost; školní připravenost; předškolní věk; Postponement of school attendance; school maturity; school readiness; pre-school age