Analýza podmínek a zhodnocení způsobu financování projektů ze Strukturálních fondů Evropské unie - Malechová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním oblasti strukturálních fondů Evropské unie, konkrétněji co představují a k čemu přispívají. V teoretické části se zaměřuje na možnosti čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie, které přispívají k posilování hospodářské a sociální soudržnosti, snižování rozdílů mezi úrovní rozvoje různých regionů. Dále porovnává dvě programová období, a to 2004 - 2006 a 2007 - 2013. Praktická část bakalářské práce obsahuje charakteristiku společnosti G-PROJECT, s.r.o., která se zaměřuje na oblast asistence žadatelů při předkládání projektů do evropských a dalších fondů. Dále obsahuje typovou žádost, která má napomoci potencionálním žadatelům zvýšit úspěšnost při předkládání vlastních projektových žádostí. Postup typové žádosti byl zmapován na konkrétním projektu ''Sportovně relaxační dovolená v jižních Čechách''.
THE ANALYSIS OF CONDITIONS AND EVALUATING THE WAYS OF FINANCIAL SUPPORT OF THE PROJECTS FROM THE EU'S STRUCTURALS FUNDS
Keywords: Evropská unie; strukturální fondy; dotace; programové období; projektová žádost; European Union; structural funds; allocations; program period; type applications