Podniková kultura a její změny - Pokorná, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je analýza podnikové kultury ve vybrané organizaci s návrhem změny v podnikové kultuře vedoucí k žádoucímu stavu kulturních dimenzí znalostní ekonomiky. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částích teoretické a praktické. První část představuje literární rešerši, která byla zpracována na základě literatury vztahující se k této problematice. Zahrnuje podnikovou kulturu a pojmy s ní související. V druhé části byla provedena analýza dané problematiky. Požadované informace byly získány pomocí dotazníku VSM 94&2013 od Geerta Hofstedeho a testu TBSD. Pro kvalitnější výzkum byly dále provedeny nestrukturované rozhovory se zaměstnanci a pozorování, které přispělo k pochopení celého chodu vybrané organizace. V závěru byly navrženy změny, které by měly zlepšit situaci v organizaci a posunout ji více do žádoucí znalostní ekonomiky.
Corporate Culture and its Changes
Keywords: organizační struktura; změny; kulturní dimenze; znalostní ekonomika; organizational structure; changes; cultural dimension; knowledge economy