Motivační systém podniku a jeho vazba na výkonnost lidského kapitálu - Berková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem diplomové práce je motivační systém podniku a jeho vazba na výkonnost lidského kapitálu. Hlavním cílem je zhodnocení motivačního systému ve zvoleném podniku a posouzení jeho vlivu na výkonnost lidského kapitálu. Dalším cílem je analyzovat motivační faktory a konkrétní systém odměňování, který je v podniku zaveden. Dále na základě sumarizovaných dat navrhnout případné změny, které by vedly ke zlepšení motivačního systému. Navržené změny by měly vést zaměstnance k vyšší výkonnosti. V první části práce jsou zpracovány poznatky z české a zahraniční odborné literatury. Podklady pro zpracování výzkumné části byly získány z veřejně přístupných zdrojů a interních dokumentů společnosti. Pomocí těchto údajů byla zrealizována analýza systému odměňování a motivačního systému, který daný podnik ve svém řízení uplatňuje. Tyto materiály dále sloužily k hodnocení výkonnosti lidského kapitálu. Spokojenost zaměstnanců s daným systémem byla hodnocena na základě dotazníkového šetření.
Motivation system of enterprise and its effect of efficiency of human capital
Keywords: Motivace; odměňování; motivační systém; lidský kapitál; produktivita práce; výkonnost; Motivation; remuneration; motivation system; human capital; labor productivity; efficiency