Dějiny školy v Buděticích - Týrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se věnuje historii školy v obci Budětice. První část práce je věnována místopisu a historii obce, ve které se škola nacházela. Následuje stručný průřez dějinami pedagogiky ve zkoumaném období. Další kapitoly jsou vždy rozděleny na dvě sekce. V té první jsou stručně vylíčeny politicko-společenské události daného období a druhá je zpracována jako modelový rok studovaného časového úseku. Takto byl vytvořen komplexní obraz studované doby.
History of the school in Budětice
Keywords: historie; škola; Budětice; regionální historie; history; school; Budětice; regional history