Volby do zastupitelstva města Telč (1848-1914) - Havlík, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá volbami do zastupitelstva města Telč mezi léty 1848-1914. Je rozdělena na tři tematické oddíly. V prvním je stručně představena kulturní a hospodářská situace města, která je doplněna o zařazení Telče do systému státní správy ve zkoumaném období. Druhý oddíl charakterizuje na základě vydaných pramenů zákonné normy upravující volby a fungování městské samosprávy, a to Prozatímní obecní zřízení, Obecní řád Markrabství moravského a Volební řád Markrabství moravského. Stěžejní třetí část se věnuje volbám do zastupitelstva města Telč, kdy jsou převážně podle protokolů ze schůzí výboru sestavovány jmenné seznamy jeho členů a náhradníků.
Elections to the municipal council in Telč (1848-1914)
Keywords: Telč; volby; obecní samospráva; dějiny správy; Telč; elections; local administration; history of administration