Metody syntézy zvuků pomocí systému Clavia Nord Modular - Kubát, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je naprogramování sady modelů syntezátorů a zvukových programů ve virtuálním modulárním systému Clavia Nord Modular. Teoretická část obsahuje seznámení s problematikou syntezátorů a konceptem systému Clavia Nord Modular, část praktická pak realizaci modelů syntezátorů pomocí základních metod syntézy zvuku.
Methods of the sound synthesis with Clavia Nord Modular system
Keywords: syntezátor; additivní syntéza; FM syntéza; subtraktivní syntéza; Nord Modular; MIDI; synthesizer; additive synthesis; FM synthesis; subtractive synthesis; Nord Modular; MIDI