Profil pedagoga volného času - Švajgrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé bakalářské práce je popsat osobnostní a profesní předpoklady pro pedagogickou profesi se zaměřením na oblast volného času. V jednotlivých kapitolách představuji základní terminologii, osobnostní stránku a profesní stránku pedagoga volného času, legislativní pojetí pedagoga volného času, pedagogiku volného času jako pomáhajícího profesi včetně její profesionalizace a následné profesní uplatnění pedagoga volného času. Získané poznatky shrnuji v závěru práce a profiluji osobnost pedagoga volného času s apelem na otevřenost problematiky pro další bádání.
Leisure educator's profile
Keywords: pedagogika volného času; pedagog volného času; žák; osobnost; profesní kompetence; profesní dovednosti; pomáhající profese; leisure pedagogy; leisure educator; student; personality; professional competence; professional skills; helping professions