Kvalitativní výzkum rodičovské socializace: role otce a matky - Frčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této práce je rodina, rodičovství, role jaké rodiče mají. Mapuje proměny rodiny v historii, popisuje změny, ke kterým v rodině došlo. Zaměřuje se také na problematiku socializace a genderové socializace, zejména je důležitá socializace do role rodiče. V metodologické části jsou objasněny použité metody výzkumy, tedy zakotvená teorie, polostrukturovaný rozhovor. Součástí práce je tedy i výzkum, který se zaměřoval na perspektivu otce a matky spjatou s rodičovství.
Qualitative research of socialization to the parenhood: the role of father and mother
Keywords: role; mateřství; otcovství; socializace; genderová socializace; sociální učení.; role; motherhood; fatherhood; socialization; gender socialization; social learning.