Komparace systémů ekonomického zabezpečení ve služebních poměrech ozbrojených sil a bezpečnostních sborů - Benďáková, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2022)
Závěrečná kvalifikační práce se prostřednictvím aplikace metod analýzy, komparace a syntézy zaměřuje na problematiku ekonomiky a sociálního zabezpečení zájmových skupin obyvatelstva ve služebních poměrech v ozbrojených silách a bezpečnostních sborech České republiky. Práce prostřednictvím interdisciplinality (ekonomie, práva apod.) sleduje aktuální problém, který souvisí s otázkami efektivnosti zajištění obranyschopnosti a bezpečnosti státu na straně jedné a veřejných výdajů na sociální zabezpečení na straně druhé. V rámci takto nastavené metody jsou stanoveny patřičné závěry a náležitá doporučení, která směřují k posílení zmíněné efektivnosti a následně i k celkové makroekonomické stabilitě.
Comparison of economic security systems in the service of the armed forces and security forces
Keywords: Výsluhové náležitosti; ozbrojené síly; bezpečnostní sbor; ozbrojené síly; služební poměr; příslušník bezpečnostního sboru; voják z povolání.; Retirement requirements; armed forces; security corps; armed forces; service; member of the security corps; professional soldier.