Sledování dimerizace receptorů spřažených s G-proteiny pomocí dvoufotonové polarizační mikroskopie - Sládková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce bylo zjistit, zda receptory spřažené s G-proteinem (GPCR) dimerizují pomocí metody dvoufotonové polarizační mikroskopie (2PPM). K tomu bylo zapotřebí několika dílčích cílů, které zahrnovaly přípravu konstruktů, samotné pozorování metodou 2PPM a analýzu získaných výsledků. Kromě metody 2PPM jsou zde uvedeny i další metody, které slouží k detekci proteinových interakcí.
Investigating dimerization of G protein coupled receptor by two-photon polarization microscopy