Možnosti využití financování z fondů Evropské unie vybranou obcí - Netrdová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své diplomové práci se zaměřuji na možnosti čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie pro obec Ocmanice. Celá práce je rozdělena na 2 části, teoretickou a praktickou. V první části jsou uvedeny teoretické poznatky týkající se hlavně obcí, regionů, regionální politiky a dotací. Praktická část se zaměřuje na charakteristiku vybrané obce Ocmanice, pomocí provedení SWOT analýzy jsou zde vymezeny možnosti rozvoje obce, dále jsou zde popsány jednotlivé operační programy, ze kterých by obec Ocmanice mohla čerpat finanční podporu a uvedeny konkrétní příklady jejich využití. V závěru práce je navržen projekt na výstavbu splaškové kanalizace a ČOV financovaný z programu rozvoje venkova. Celá práce může sloučit jako metodická příručka pro čerpání dotací pro obce do 500 obyvatel.
Possibilities of utilisation of financing from European Union funds by chosen municipality
Keywords: Obec; region; regionální politika; strukturální fondy; operační programy; obec Ocmanice; The municipality; region; regional policy; structural funds; operational programmes; the municipality Ocmanice