Česká republika v mezinárodních organizacích - Bučilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce byla zaměřena na spolupráci České republiky s vybranými obchodními mezinárodními organizacemi, a to s Mezinárodním měnovým fondem, Skupinou Světové banky, Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj a Světovou obchodní organizací. Hlavním cílem bylo zjistit postavení a přínosy České republiky v rámci těchto mezinárodních organizací. Jako vedlejší cíle byla stanovena stručná seznámení s mezinárodními organizacemi, ve kterých je Česká republika členem, dále pak zjištění výhod a nevýhod České republiky z těchto mezinárodních organizací.
The Czech Republic in international organizations
Keywords: mezinárodní organizace; mezinárodní měnový fond; světová banka; organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj; světová obchodní organizace; international organizations; international monetary fund; world bank group; organization for economic cooperation and development; world trade organization