Korpusová analýza jazyka sportovních rubrik - Vondrášková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se bude zabývat jazykem vybraných sportovních rubrik. V teoretické části se autorka zaměří na jazykové prostředky typické pro žurnalistiku, zvláštní pozornost bude věnovat zejména prostředkům automatizovaným a aktualizovaným. Vlastní výzkum bude proveden na základě práce s daty z psaných korpusů češtiny a autorka se pokusí excerpovaný materiál porovnat se zpravodajstvím, eventuálně s bulvárem.
Corpus Analysis of Language in Sports Columns
Keywords: Český národní korpus; sportovní publicistika; bulvár; KonText; korpusová lingvistika; Czech national corpus; sports journalism; tabloid; KonText; corpus linguistics