Motivace a stimulace ve vybrané organizaci - Růžičková, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem bakalářské práce je Motivace a stimulace ve vybrané organizaci. Pro tuto práci byla vybrána společnost ENGEL Kaplice strojírenská s r. o. Cílem této práce je rozbor forem motivace, motivačních a stimulačních prostředků ve vybrané organizaci se zpracováním návrhů na zlepšení případných nedostatků. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá studiem základních pojmů, teorií a definicí vysvětlující okruh problému motivace a stimulace pracovníků. Práce analyzuje současný stav pomocí dotazníkového šetření, nestrukturovaných rozhovorů a pozorování, díky nimž jsou získána potřebná data a údaje. Praktická část se věnovala představení celého podniku, rozboru motivace a stimulace v organizaci, vyhodnocení průzkumu, sestavení přijatelných návrhů, a nakonec byly doporučeny možnosti zlepšení nebo případné změny, které by mohly přispět k vyšší motivaci zaměstnanců a zlepšení firemní kultury podniku.
Motivation and Stimulation in a Selected Organization
Keywords: motiv; motivace; zdroje motivace; stimul; stimulace; motive; motivation; sources of motivation; stimulus; stimulation