Tečka jako součást výtvarného příběhu - Příhodová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Tečka jako součást výtvarného příběhu" sestává ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá základními informacemi o pojmu bod a tečka se zaměřením na výrazové prostředky v grafice. Dále se práce věnuje dvěma českým autorkám Aleně Kučerové a Evě Prokopcové, pro které jsou výrazové prostředky bod a tečka v jistém období konceptem jejich práce. Praktická část bakalářské práce se zabývá vytvořením papírového, víceúčelového objektu, jednotlivé části jsou zpracovávané metodou perforování. Objekt je cílený pro nejmenší děti.
Dot as a part of a visual art story
Keywords: bod; tečka; grafika; papír; Eva Prokopcová; Alena Kučerová; point; dot; graphics; paper; Eva Prokopcová; Alena Kučerová