Analýza realizace ROP NUTS II Jihozápad programového období 2007 - 2013 a zhodnocení jeho vlivu na rozvoj regionu soudržnosti Jihozápad - Hrodějová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá tématikou financování regionálního rozvoje, a to konkrétně prostřednictvím čerpání finančních prostředků v rámci ROP NUTS II Jihozápad v programovém období 2007 - 2013. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá vymezením základních pojmů regionální politiky, jako je region, regionální rozvoj, regionální politika. Praktická část je potom již konkrétně zaměřena na region Jihozápad, jeho analýzu, dále pak na analýzu ROP NUTS II Jihozápad a naplnění cílů programu, prostřednictvím zhodnocení míry naplňování monitorovacích indikátorů programu.
The analysis of the ROP NUTS II Jihozapad implementation in programming period 2007 - 2013 and its imapact on the development of Jihozapad region
Keywords: Region; regionální rozvoj; regionální politika; ROP NUTS II Jihozápad; fondy EU.; Region; regional development; regional policy; ROP NUTS II Jihozapad; EU funds