Řízení CNC obráběcích strojů se zaměřením na obráběcí centrum TMV - 510CII - Tetour, Milan (Jihočeská univerzita, 2015)
V úvodu práce jsou popsány způsoby programování CNC strojů a jejich použití v průmyslu. V další části jsou porovnány řídicí systémy CNC strojů, obecné zásady programování a současné využívání dílensky orientovaného programování WOP obrábění. Dále je popsán stroj TMV 510CII jeho obsluha, nastavení, praktické rady a ukázky řídicího systému Fanuc Guide-i od firmy Fanuc. V závěru práce je uvedena praktická ukázka obrábění s CNC programem pro výrobu vzorové součásti na výše uvedeném stroji.
CNC machine tools control focusing on the machining center TMV-510CII
Keywords: Programování; CNC stroje; G kód -ISO; Fanuc Guide-i; WOP; Programming; CNC machine; G code -ISO; Fanuc Guide- i; WOP