POHLED DO ŽIVOTA HOMOSEXUÁLŮ NA ÚZEMÍ JIŽNÍCH ČECH - Zhorná, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá životem homosexuálů a dopadem orientace na jejich psychiku. Práce se snaží o srovnání poznatků z vlastního výzkumu provedeného v jihočeském kraji a výsledků, které jsou dostupné v odborné literatuře. Diplomová práce se zabývá především tím, jaké dopady má homosexualita na psychiku jedince. Jsou zde však i nastíněné základní informace o této orientaci včetně definice, příčiny, historie a variantách homosexuálního života. Také se zde zabývám postoji veřejnosti k homosexualitě, které mají bez pochyby vliv na psychiku jedince. V poslední kapitole je zmíněné rodičovství homosexuálních párů. Cílem práce bylo zjistit, jaký má homosexualita vliv na psychiku jedince. Pro splnění cíle byly stanoveny výzkumné otázky. Pro sběr informací byla použita technika dotazování - hloubkový rozhovor. Získaná data jsou zpracována a podrobena komparaci s dosavadním poznáním daného jevu. Je zde upozorněno na shodu a také rozpor odborné literatury a vlastního výzkumu. Práce může pomoci obohatit dosavadní znalosti daného jevu a může být východiskem pro další zkoumání.
Look into Life Story of Homosexuals in South Bohemia Region
Keywords: homosexualita; sociální preference; coming out; homofobie; diskriminace; odborná pomoc; dopady homosexuality na psychiku jedince; homosexuality; social preferences; coming out; homophobia; discrimination; professional help; repercussion on individual's mentality