Možnosti edukace zdraví u osob s roztroušenou sklerózou. - Šlápotová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou roztroušené sklerózy. První teoretická část je zaměřena na analýzu související literatury. Pozornost je věnována problematice roztroušené sklerózy, co ji vyvolává, jaké jsou příčiny, výskyt, příznaky a důsledky, které přináší. Dále se zabývám psychosociálními důsledky vážného onemocnění. Hovořím o Výchově ke zdraví jako nové potřebě vedení člověka k zájmu o vlastní zdraví. Dotýkám se také programu Zdraví 21- Zdraví pro všechny v 21. století Hlavní náplní druhé části je realizace tříměsíčního intervenčního programu zdravého žití pro osoby s roztroušenou sklerózou. A následná komparace postojů k vlastnímu zdraví před započetím intervenčního programu a po něm. Používám kvantitativní metodologii, hlavním nástrojem sběru dat je dotazník.
Possibility of Health Education with Multiple Sclerosis Persons.
Keywords: Klíčová slova: roztroušená skleróza; intervenční program; výchova ke zdraví; {\clqq}Zdraví 21``; Keys words: multiple sclerosis; interventionist plan; health education; ``Health 21``