Využití naučné stezky "Okolím Kácova" ve výuce na druhém stupni základní školy - Ptáčníková, Květoslava (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se v teoretické části zabývá naučnými stezkami v různých tématech. Autorka nastiňuje historii turistických a naučných stezek, zabývá se informačními tabulemi, významem, tématikou, značením, vybavením, budováním a údržbou naučných stezek. Dále se autorka zaměřila na výuku v terénu. Zde zmiňuje přínosy a nevýhody výuky v krajině, obecné informace pro žáky i pedagogy. Cílem praktické části bylo vypracovat metodickou příručku pro učitele a soubor pracovních listů pro žáky druhého stupně základní školy, které jsou využitelné při výuce v terénu v rámci naučné stezky "Okolím Kácova" v hodinách přírodopisu a zeměpisu.
Use of the Educational Trail "Okolím Kácova" in Teaching at Lower Secondary School
Keywords: naučné stezky; výuka v terénu; Kácov; educational trails; field education; Kácov