Revitalizační program Cellulite - dermopanniculosis deformans a jeho ověření v praxi - Špindlerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá vytvořením a ověřením revitalizačního programu, který pozitivně působí na Cellulite - dermopanniculosis deformans. V teoretické části prezentujeme analýzu odborných termínů a pojmů, které s cellulitou úzce souvisí. Uvádíme zde názory českých i zahraničních odborníků, kteří se problematikou cellulity zabývají. Zaměřili jsme se také na aspekty vzniku cellulity. V závěru teoretické části jsme se věnovali dostupným revitalizačním metodám, které jsou zaměřené na eliminaci cellulity. Ve výzkumné části prezentujeme a vyhodnocujeme výsledky šestiměsíční aplikace revitalizačního programu. Experimentální šetření bylo prováděno na 60 ženách, které byly rozděleny na experimentální a kontrolní skupinu. Výsledky jsou statisticky zpracovány v podobě grafů, tabulek a doplněné diskuzí.
Revitalization program Cellulite - dermopanniculosis deformans and its verification in practice.
Keywords: epidermis; dermis; hypodermis; cellulita; fibróza; adipocyty; kolagen; endermologie; epidermis; dermis; hypodermis; cellulite; fibrosis; adipocyte; collagen; endermologie