Reprodukční mechanismy apomiktických a sexuálních druhů kapradin - Férová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2021)
Byly porovnávány reprodukční mechanismy mezi apomiktickými a sexuálními kapradinami a jejich kříženci. Dále byla provedena revize gametangiální exprese apomiktických taxonů kapradin. Byla měřena velikost genomu gametofytů nebo sporofytů vybraných apomiktů, kříženců sexuálních a apomiktických taxonů.
Reproductive mechanisms of apomictic and sexual fern species
Keywords: reprodukční mechanismy; gametangia apomiktů; velikost genomu; reproductive mechanisms; gametangia of apomicts; genome size