Porovnání akustických vlastností prostor se zaměřením na srozumitelnost lidské řeči - Kozlová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje zkoumání akustických vlastností různých prostor a jejich následnému vyhodnocení dle účelu využití daného prostoru. Práce je rozdělena na část teoretickou, ve které je přiblížena fyzikální podstata zvuku, jeho vlastnosti a způsoby měření akustických veličin určených k jeho popisu, a část praktickou, kde jsou zpracovány výsledky akustického měření ve vybraných prostorech s různou účelností. Akustické měření je zaměřeno na dobu dozvuku a srozumitelnost.
The comparison of acoustic properties of interiors with focusing on speech intelligibility
Keywords: zvuk; akustické měření; doba dozvuku; srozumitelnost řeči; sound; acoustic measurement; reverberation time; speech intelligibility