Program obnovy venkovské obce Slavče (u Trhových Svinů) - Pišingerová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá rozvojem venkova, konkrétně Programem obnovy venkovské obce Slavče (u Trhových Svinů). Tento program je založen na terénním průzkumu, dotazování místních obyvatel a znalců a hlavně na analýze existujících podkladů a dokumentací. Bakalářská práce je rozdělena na několik částí. V úvodní části je geografická charakteristika území obce Slavče, v další je rozebrána literatura a také územně a lokálně rozvojové dokumenty, které se daným tématem a prostorem zabývají. V praktické části je navržen Program obnovy venkovské obce Slavče rozčleněný do několika rozvojových okruhů.
The Program of restoration of village Slavče (near Trhové Sviny)
Keywords: Obec Slavče; rozvoj venkova; obnova venkova; stabilita venkova; rurální geografie; the village of Slavče; rural development; rural restoration; rural stability; rural geography