Přístup učitele k sociálně znevýhodněným žákům na 1. stupni ZŠ - Bardová, Nina (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem diplomové práce je přístup učitele k sociálně znevýhodněným žákům na 1. stupni ZŠ. Teoretická část se zaměřuje na sociální vyloučení a jeho roviny, spolupráci školy a rodiny sociálně znevýhodněného žáka, metodika práce se sociálně znevýhodněným žákem, nebo motivace k učení u takového žáka. Praktická část představuje kvantitativní výzkum s pomocí dotazníků, který má za cíl zjistit jednotlivé názory pedagogických pracovníků na 1. stupni ZŠ a provést porovnání pomocí kvantitativního výzkumu.
Teacher's approach to socially disadvantaged pupils at primary school
Keywords: sociální znevýhodnění; sociální vyloučení; sociálně znevýhodněný žák; strategie ve vzdělávání; social disadvantage; social exclusion; socially disadvantaged pupil; educational strategies