Possessivkomposita, ihre Funktion und Bedeutung in der gegenwärtigen deutschen Presse und Internet-Publizistik - Vaverková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se převážně zabývá problematikou posesivních kompozit a jejich terminologií (posesivní kompozitum, ba-huvrihi, exocentrické kompozitum atd.). Objasním různé přístupy k předmětu výzkumu. V praktické části prozkoumám na korpusu posesivních kompozit v německé publicistice z roku 2007-2009 jejich význam a funkci.
Exocentric Compounds, their Function and Semantics in Contemporary German Press
Keywords: Possessivkomposita; Bahuvrihi; exozentrische Komposita