Analýza řešení vybraných úloh matematické olympiády kategorie Z - aritmetika - Řičicová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce je podrobně řešená sbírka vybraných dvaceti úloh matematické olympiády kategorie Z5-Z9. Je určena žákům 5. až 9. třídy a odpovídajícím třídám osmiletého a šestiletého gymnázia, kteří se připravují na matematickou olympiádu či jinou podobnou soutěž. Zároveň je určena i pro učitele, kteří jim pomáhají s přípravou. Některé úlohy ze sbírky mohou být využity i v běžné hodině matematiky jako zpestření výuky. Součástí práce jsou také základní informace o matematické olympiádě.
Analysis of selected solutions of Mathematical Olympiad category Z - Arithmetic
Keywords: analýza řešení; matematická olympiáda; kategorie Z; aritmetika; analysis of solutions; Mathematical Olympiad; category Z; Arithmetic