Téma drog v současné české literatuře - Pešková, Martina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměří na vybrané knihy ze současné české literatury (Vím, o čem mlčím - heroin, toxíci a konec jako sladké nic; Bílá moc; Perníková věž; Toxický squat; Perníková chaloupka a další) zabývající se tématem drog a problematikou s nimi spojenou. Primární bude interpretace těchto uměleckých děl, ale i textů autenticitní literatury. Metodologickým východiskem bude psychologie literatury, autorka se v rámci zkoumání bude zabývat rovněž psychobiografií, autopatografií či deníkovými záznamy a pokusí se o interdisciplinární přístup.
The topic of drugs in contemporary Czech literature
Keywords: Česká literatura; drogy; interpretace; Czech literature; drugs; interpretation