Aplikace metod dataminingu v grafové databázi - Fekete, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí NoSQL databázemi se zaměřením na grafové databáze a aplikování metod data miningu. Hlavním cílem této práce je instalace specifické grafové NoSQL databáze Neo4j spolu s charakterizací jejích klíčových vlastností a činností a použití metod data miningu nad touto grafovou databází. Metody data miningu jsou prováděny a analyzovány na nejtypičtějších příkladech pomocí dat získaných z Internetu. Jako dotazovací jazyk je použit jazyk Cypher. V poslední části této bakalářské práce je provedena detailní analýza Panama Papers data setu získaného pomocí Neo4j Sandboxu pomocí metod dataminingu. Pro analýzu jsou použity nástroje jako je Neo4j Community Server a dotazovací jazyk Cypher. Výsledky této analýzy jsou pak interpretovány a zhodnoceny z hlediska svého možného dalšího budoucího využití.
Application of data mining methods in a graph database
Keywords: NoSQL; grafová databáze; datamining; Neo4j; Cypher; NoSQL; graph database; data mining; Neo4j; Cypher