Sebepoznávací výtvarný kurz - Horáková, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá skupinovou arteterapií s intaktní populací, kterou prozkoumává na vytvořeném a zrealizovaném modelu skupiny s názvem Sebepoznávací výtvarný kurz. Teoretická část ozřejmuje čtenáři aspekty skupinové psychoterapie otázky účinných faktorů změny, úlohu terapeuta, aspekty na straně klienta, průběh skupin. Dále se zaměřuje na problematiku skupinové arteterapie otázky struktury, technik, interpretace a intervence. Praktická část představuje konkrétní příklad arteterapeutické skupinové práce s intaktní populací, v případových studiích je podrobně popsána práce s jednotlivými klienty. Práce ozřejmuje účinky skupinové arteterapie v oblasti duševní hygieny a osobnostního rozvoje.
Self-knowledge art course
Keywords: skupinová arteterapie; osobnostní rozvoj; psychohygiena; intaktní populace; group artetherapy; personal development; psychohygieny; intact population