Analýza stylu manažerského vedení a jeho vlivu na fungování neziskové organizace - Trochtová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce ?Analýza stylu manažerského vedení a jeho vlivu na fungování neziskové organizace? je ve vybraném subjektu provést rozbor používaných metod vedení a řízení, charakterizovat styl vedení a řízení jejího manažera, navrhnout optimální systém vedení a řízení a posoudit jejich dopad na efektivnost vykonávaných činností a strategických záměrů. Pro svou práci jsem si vybrala místní akční skupinu Chance in nature local action group, která působí v jižních Čechách. Práce je koncipována do tří hlavních částí. V první části jsem se zaměřila na teoretické vymezení základních pojmů, souvisejících se zadáním diplomové práce. V druhé části se zabývám charakteristikou zvolené místní akční skupiny. V poslední části se věnuji analýze vedení a vyhodnocení získaných informací a formulování závěrů.
Analysis of the management leadership style and its impact on effectiveness of non-profit organization
Keywords: Manažerské vedení a řízení; nezisková organizace; místní akční skupina; MAS Chance in nature local action group.; Managerial leadership and management; non-profit organizations; local action group; Chance in Nature LAG Local Action Group.