Zhodnocení reprodukce fretek domácích v zájmových chovech - Proková, Natalia (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce na téma: "Zhodnocení reprodukce fretek domácích v zájmových chovech" obsahuje shrnutí dosavadních informací o reprodukci fretek. Práce popisuje anatomii pohlavních orgánů u samce a samice, průběh říje, březosti, porodu a vývoj mláďat. V práci byly sledovány tři chovy, ve kterých bylo dohromady zaznamenáno pět vrhů od narození až do odstavu mláďat a jedna samice, u které krytí nebylo úspěšné a ukončovala se u ní říje hormonální cestou. U sledovaných mláďat byla zaznamenávána hmotnost a sledován jejich vývoj. Formou dotazníkového průzkumu bylo zjišťováno povědomí chovatelů o odstavu mláďat a dlouhotrvající říji u samic. Ze získaných informací z výzkumu vyplynulo, že povědomí chovatelů o fretce je dostačující.
Evalution of the reproduction of ferrets in pet breeding
Keywords: fretka; chov fretek; anatomie; reprodukce fretek; ferret; brreding of ferrets; anatomy; reproduction