Problematika školní zralosti (se zřetelem na grafický projev) - Hurdová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou školní zralosti se zřetelem na grafický projev. Je rozdělena do dvou částí. Teoretická část vymezuje pojem předškolní věk a školní zralost, zabývá se možnými příčinami školní nezralosti a jejich nápravou. Zvláštní zřetel je věnován kresebnému projevu dítěte v souvislosti se školní zralostí. Výzkumná část práce vychází z posuzování školní zralosti na základě grafického projevu dětí. Jsou posuzovány typické znaky a možné odlišnosti mezi grafickým projevem předškolních chlapců a dívek.
Problems of school maturity (with respect to graphic abilities)
Problems of school maturity (with respect to graphic abilities)
Keywords: předškolní věk; školní zralost; školní nezralost; kresba; grafomotorika; lateralita; pre-school age; school maturity; school immaturity; drawings; graphic abilities; laterality