Spolupráce zdravotního a sociálního personálu v domově pro seniory - Petrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá spoluprací zdravotního a sociálního personálu v domově pro seniory. Cílem je popsat a ukázat význam a důležitost této spolupráce pro zajištění komplexní péče o klienty. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola stručně charakterizuje seniorský věk. Ve druhé kapitole je popsán domov pro seniory. Jeho poslání a cíle. Třetí kapitola se věnuje jednotlivým kategoriím zdravotního a sociálního personálu, který běžně pracuje v domově pro seniory. Poslední stěžejní část práce se věnuje spolupráci tohoto personálu. Tato část je doplněna příklady z praxe, které dokreslují význam a důležitost spolupráce zdravotního a sociálního personálu.
Cooperation between health care and social care professionals in nursing homes
Keywords: domov pro seniory; sociální služby; spolupráce; zdravotní personál; sociální personál; individuální plánování; individuální potřeby; nursing homes; social services; cooperation; health care professionals; social care professionals; individual planning; individual needs