Finanční analýza podniku - Plačková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace a posouzení hlavních zdrojů neefektivnosti vybraného podniku. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část spočívá v přehledu odborné literatury z oblasti finanční analýzy - účelu, fázích, zdrojů a metod hodnocení situace. Praktická část se zaměřuje na hodnocení situace konkrétního podniku v uplynulých pěti letech dle metod a způsobů uvedených v části teoretické.
Financial analysis of the company
Keywords: Finanční analýza podniku; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele zadluženosti; ukazatele likvidity; predikční modely; Financial analysis of the company; profitability ratios; turnover ratios; debt ratios; liquidity ratios; predictive models