Vliv negativní politické reklamy na voliče v České republice - Ondřej, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem negativní politické reklamy na voliče v České republice. Konkrétně zkoumá hodnocení a vnímání negativní politické reklamy jako takové, informační účinek, vliv na hodnocení a vnímání politických subjektů a vliv na volební účast. Pro testování navržených hypotéz jsou využita data z dotazníkového šetření a z časové a obsahové analýzy politické reklamy ve vybraném denním tisku.
Impact of negative political advertising on voters in the Czech Republic
Keywords: negativní politická reklama; hodnocení a vnímání negativní politické reklamy; informační účinek; vliv na stranické preference; vliv na volební účast; negative political advertising; evaluation and perception of negative political advertising; information effect; impact on party preferences; impact on voter turnout