Obchodování na mezinárodním měnovém trhu Forex - Sochorová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá obchodováním na mezinárodním měnovém trhu Forex. V úvodní teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se tradingu. Dále se zde nachází charakteristika forexového trhu a technické analýzy, která byla dále využita při tvorbě strategie. Praktická část práce se zabývá testováním úspěšnosti obchodní strategie. Tato strategie byla nejprve vytvořena v online editoru fxDreema, kde byly přesně nadefinovány podmínky pro vstup do pozice a podmínky uzavření pozice. Tato obchodní strategie byla zpětně testová-na za dobu tří let (2018-2020) na dvou měnových párech britská libra vs americký dolar (GBP/USD) a euro vs britská libra (EUR/GBP). Testování probíhalo na demo účtu u obchodní společnosti FXpro. Průběžné výsledky testování úspěšnosti byly zpracovány a vyhodnoceny. Hlavním cílem práce bylo zjistit, zda jsou obchodní strategie založené na využití tech-nické analýzy ziskové. Ukázalo se, že strategie byla zisková pro měnový pár GBP/USD, pro který byla primárně vytvořena.
Trading on the forex exchange market
Keywords: Forex; technická analýza; testování strategie; Forex; technical analysis; testing strategy